Valikko

Kurra Hockeyn identiteetti vahvistuu Teamprintin seuravaatteilla

Nurmijärveläinen Kurra Hockey panostaa seuran imagoon. Uskottava ensivaikutelma on tärkeässä asemassa seuran strategiassa.
Kurra Hockeyn identiteetti vahvistuu Teamprintin seuravaatteilla
Kurra Hockey laati seuralle uuden strategian vuonna 2020. Päällimmäinen tavoite on houkutella seuraan uusia harrastajia. Seuran historian ensimmäinen palkattu työntekijä, toiminnanjohtaja ja valmennuspäällikkö Heikki Tiihonen tietää, että panostaminen seuran visuaaliseen identiteettiin on yksi keino saada seuralle positiivista huomiota.

– Strategiassa olemme korostaneet seuravaatteiden tärkeyttä. Haluamme viedä seuravaatteiden hankintaprosessin uudelle tasolle, Tiihonen sanoo.

Kurra Hockey kävi läpi useampia seuratuotteiden toimittajia ja parhaaksi yhteistyökumppaniksi uuden seurastrategian toteuttamisessa valikoitui Teamprint.

– Tärkein yksittäinen tekijä oli se, että Teamprint toimii avaimet käteen -periaatteella, Tiihonen perustelee.

”Avaimet käteen” tarkoittaa tässä tapauksessa Teamprintin kokonaisvaltaista palvelua urheiluseuroille. Sopimukseen sisältyy graafisen suunnittelun palvelut, seuratuotteet, fanituotteet, merkkauspalvelut, mainosratkaisut ja seuratuotteiden hankkimiseen tarkoitetut verkkokaupat.

Yhtenäinen ilme lisää yhteenkuuluvuuttaTeamprint suunnittelee huolellisesti seuran visuaalisen ilmeen seuravaatteita ja yksilöllisiä peliasuja myöten, jotta seuran brändi pääsee esille positiivisella tavalla.

– Julkinen imago on yksi niistä asioista, jonka tärkeyttä tuomme esille seurastrategiassa. Kun seuran jäsenillä on tyylikkäät ja yhtenäiset asut, antaa se myös seuran toiminnasta myönteisen ja uskottavan kuvan, Heikki Tiihonen toteaa.

Seuran edustajat – pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat – voivat ylpeänä kantaa oman seuransa värejä. Se luo samalla sukupolvelta toiselle siirtyvää seurakulttuuria, joka on paljon enemmän kuin voitetut ottelut ja yksittäiset onnistumiset ja epäonnistumiset.Seuratoimijoille helpompi arkiPalkattujen seuratyöntekijöiden aika on lähes aina kortilla. Päivittäisessä toiminnassa on lukemattomia pieniä asioita, jotka vaativat huomiota. Teamprintin asiakkaat saavat tuotteensa valmiina ja ilman välikäsiä – aikaa ei tarvitse tuhlata paikallisen urheilukaupan sovituskopissa eikä painatuksia tarvitse murehtia erikseen.

– Ajankäytöllisesti on tärkeää, että minun ei tarvitse itse stressata seuratuotteiden takia. Teamprintin paketissa kaikki on valmista – fanikauppaa myöten: on pipoa ja hupparia, Tiihonen sanoo.

Norjassa Stavanger Oilersissa aikaisemmin A-junioreiden vastuuvalmentajana ja seuran edustusjoukkueen taitovalmentajana toiminut Tiihonen nostaa esille myös Craftin valmistamat laadukkaat seuravaatteet. Teamprint tarjoaa asiakkailleen Craft-tuotemerkin seuravaatteita.

– Norjassa tutustuin Craftin tuotteisiin. Ne ovat korkealaatuisia – palaute seuran käyttäjiltä on myös ollut positiivista.

Ville Peltosen luistinjäljissäVuonna 1975 perustettu Kurra Hockey on perinteikäs kasvattajaseura. Pääkaupunkiseudulla kilpailu harrastajista on kenties kovempaa kuin koskaan – uudet lajit houkuttelevat harrastajia eri tavalla kuin aikaisemmin. Kurralla on nyt kuitenkin tuulta purjeissa.

– Meillä on kova buusti ja buumi haasteista huolimatta. Seuravaatteet ovat olleet yksi vahva tekijä, Heikki Tiihonen kertoo.

Klaukkalan jäähallissa kotiottelunsa pelaavalla Kurra Hockeyllä on noin 300 jääkiekon harrastajaa ikäluokissa U8–U22. Seuran kautta on isoimmille areenoille vuosien varrella kulkenut monta tulevaa liigatason pelaajaa. Muun muassa Janne Keränen (HIFK, Lukko, KalPa, Sport, HK Dukla Michalovec), Timo Seppänen (HIFK, HPK, KalPa, Södertälje) ja maalivahti Jani Nieminen (HIFK, Tappara SaiPa, AK Bars Kazan, Blues) ovat aloittaneet uransa Kurra Hockeyssa.

Kaikista tunnetuin Kurran kasvatti on kuitenkin Ville Peltonen, Suomelle historiallisen maailmanmestaruuden vuonna 1995 Globenissa hattutempullaan varmistanut kansallissankari.

KURRA HOCKEY
Paikkakunta: Nurmijärvi
Perustettu: 1975
Tunnetuin pelaaja: Ville Peltonen

- Nimi Kurra Hockey juontaa juurensa Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanista, jossa pelataan kurra-nimistä peliä puumailoilla ja puukiekolla.

Piditkö lukemastasi? Jaa juttu verkostollesi!